De Horecaverwonderaar

Met enige regelmaat krijg ik de vraag "Maggy, wat doe jij nu precies, wat kun jij voor mij betekenen?" - dus ik besloot daar een blog aan te wijden. Wat de horecaverwonderaar doet is natuurlijk goed om te weten, wie weet kan ik ook jouw horecazaak helpen!

Geplaatst op: 30 december 2023

Doelen voor horecaondernemers in 2024

Het einde van het jaar is in zicht en ik zie in mijn online kringen veel mensen hun doelen voor het nieuwe jaar delen. Ik ben er gek op om te zien welke doelen mede-ondernemers zoal stellen voor zichzelf. Natuurlijk is het voor elke branche totaal anders hoe je jouw plannen en doelen kunt vormgeven dus ik wilde vandaag een aantal  punten behandelen die jij zou kunnen meenemen in je plannen voor 2024.

Meer informatie
Geplaatst op: 27 november 2023

Shared dining: de sociale sensatie

Terug van weggeweest: shared dining. Deze sociale sensatie veroverd overal ter wereld harten en smaakpapillen. Bij dit concept worden gerechtjes gedeeld tussen de tafelgenoten. Dit concept biedt voor ondernemers én gasten enorm veel voordelen. Vandaag deel ik graag waarom jij er als horecaondernemer goed aan doet om dit cocept toe te passen in jouw zaak.

Meer informatie
Geplaatst op: 26 oktober 2023

E-mailmarketing inzetten voor je horecazaak

Het klinkt misschien als een uitdaging, maar geloof me, e-mailmarketing is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Vandaag wil ik graag met je delen hoe je jouw eigen nieuwsbrief kunt starten en waarom dit een waardevolle toevoeging kan zijn voor jouw horecazaak. Doorloop de zes onderstaande stappen om in no-time je eigen nieuwsbrief op te stellen.

Meer informatie
Geplaatst op: 30 augustus 2023

De voordelen van aanbetalingen op een rijtje

Aanbetalingen in restaurants zijn niet nieuw, maar de laatste tijd winnen ze wel aan populariteit. Door gebruik te maken van aanbetalingen kun je gemakkelijk verschillende uitdagingen aanpakken, waaronder het voorkomen van no-shows of last-minute annuleringen.

Meer informatie
Geplaatst op: 22 augustus 2023

5 Manieren om ChatGPT te gebruiken voor jouw restaurant

ChatGPT is een trending topic. De laatste maanden kun je er eigenlijk niet meer omheen. Het is enorm breed inzetbaar voor allerlei branches en ondernemingen en vandaag vertel ik jou 5 manieren om ChatGPT te gebruiken voor jouw restaurant.

Meer informatie
Geplaatst op: 18 augustus 2023

8 Tiktok ideeën voor jouw horecaonderneming

Tiktok is HOT en als horecaondernemer kun je daar prima op inspelen. Misschien is de drempel om er mee aan de slag te gaan wat hoog omdat het zo'n jong platform is, maar steeds meer mensen zijn er te vinden. Ook jouw potentiële gasten scrollen regelmatig op Tiktok. Vandaag deel ik 8 Tiktok ideeën voor jouw hoorecaonderneming.

Meer informatie
Geplaatst op: 21 mei 2023

Vaderdag in jouw horecazaak

18 juni is het Vaderdag, dé dag om alle vaders in het zonnetje te zetten. Maar hoe geef je dit vorm in jouw zaak? Bij Moederdag denken we vaak aan high tea's of high wine's en een uitgebreide brunch, maar wat kun je dan voor de vaders doen op deze dag? Ik deel vier ideeën over hoe jij Vaderdag in jouw horecazaak kunt 'vieren.

Meer informatie
Geplaatst op: 14 april 2023

Hoe jij Konings- en Bevrijdingsdag tot een succes maakt

Op dagen als Konings- en Bevrijdingsdag kun jij altijd extra uitpakken. Vandaag deel ik enkele van mijn favoriete tips om jouw feestje(s) tot een succes te maken!

Meer informatie
Geplaatst op: 20 februari 2023

Het NK Pizza bakken, de start van iets nieuws en de Horecava.

Ik heb het jaar goed afgetrapt door gelijk knallend te beginnen: De succes brigade ging live, de Horecava opende haar deuren en samen met Pizza Profs en De Lekkerste Wedstrijden heb ik het NK pizza bakken neer mogen zetten. Echt een lekkere maand. Kijk je mee?

Meer informatie
Geplaatst op: 2 januari 2023

Hallo 2023!

2022 has been kind, maar ik kan echt niet wachten om te zien hoe alles in 2023 op z'n plek gaat vallen! Vandaag tik ik een kleine terugblik op het jaar waarin alles op rolletjes liep, mijn bedrijf enorm groeide en ik allerlei leuke klussen binnenhaalde. Bye 2022, hallo 2023!

Meer informatie
Geplaatst op: 25 november 2022

Omgaan met negatieve recensies

Het kan de beste gebeuren: een negatieve recensie. Grote kans dat dit voor je voelt als een persoonlijke aanval, het gaat tenslotte over jouw zaak. Maar je laten leiden door emotie is nooit the way to go. Vandaag deel ik mijn tips voor omgaan met negatieve recensies.

Meer informatie
Geplaatst op: 26 oktober 2022

Personeel behouden ten tijde van personeelstekort

Personeel is momenteel schaars, het is dus extra belangrijk om jouw horecatoppers te behouden. Vandaag deel ik tips over personeel behouden ten tijde van personeelstekorten.

Meer informatie
Geplaatst op: 19 oktober 2022

Welke vergunningen je nodig hebt voor jouw horecazaak

Wanneer je een eigen bedrijf (wil) start(en) krijg je te maken met een aantal verplichte vergunningen. Iedereen die een horecaonderneming opent moet deze vergunningen hebben. Wil jij nu of in de toekomst een zaak openen, lees deze blog en jij weet precies welke vergunningen je nodig hebt voor jouw horecazaak.

Meer informatie
Geplaatst op: 12 oktober 2022

Vijf tips om je horecazaak te verduurzamen

Duurzaamheid is HOT en daar wil jij natuurlijk op inspelen. Vandaag deel ik vijf tips om je horecazaak te verduurzamen.

Meer informatie
Geplaatst op: 7 juli 2022

Vijf tips voor meer gasten in jouw horecazaak

Natuurlijk wil jij meer gasten in je zaak hebben. Ik deel vandaag vijf tips voor meer gasten in jouw horecazaak. De tips zijn laagdrempelig en makkelijk uit te voeren. Laat je me weten of het werkt?

Meer informatie
Geplaatst op: 30 juni 2022

Vijf tips voor betere gastvrijheid

In de horeca draait alles om gastvrijheid: echte aandacht voor de gast. Gastvrijheid is puur het gevoel dat jij de gast geeft, de algehele beleving van de gast en met welk gevoel deze weer naar huis gaat. Ik heb vandaag vijf tips om je gasten de gastvrijheid meer te laten beleven.

Meer informatie
Geplaatst op: 30 april 2022

Moederdag in jouw horecazaak

Moederdag staat weer voor de deur! Een prima gelegenheid om in jouw zaak moeders wat extra in het zonnetje te zetten.

Meer informatie
Geplaatst op: 22 februari 2022

Social Media gebruiken voor je horecazaak

Social media inzetten is nu, meer dan ooit, een super goede move. Niet iedereen weet echter hoe ze het effectief kunnen inzetten om hun doelgroep te bereiken. Vandaag geef ik je wat tips hoe je goed kunt beginnen met je zaak vertegenwoordigen op social media.

Meer informatie
Geplaatst op: 14 januari 2022

De Horecaverwonderaar

Met enige regelmaat krijg ik de vraag "Maggy, wat doe jij nu precies, wat kun jij voor mij betekenen?" - dus ik besloot daar een blog aan te wijden. Wat de horecaverwonderaar doet is natuurlijk goed om te weten, wie weet kan ik ook jouw horecazaak helpen!

Meer informatie
Geplaatst op: 14 januari 2022

Ondernemers denken goed na voordat zij iets doen

We mogen inmiddels wel stellen dat 2021 niet het beste jaar is voor de Nederlandse horeca. Maar een ding is zeker: de afgelopen tijd heeft menig horeca ondernemer laten zien dat ze naast creatief, ook nog eens flexibel zijn.

Meer informatie