100% horecagevoel

De gast van tegenwoordig boekt een tafel bij jou om er even tussenuit te zijn. We gaan samen op onderzoek uit, zodat je jouw gast een 100% horecagevoel kan bieden. 

Jouw gastreis next level

De gast van tegenwoordig boekt een tafel bij jou om er even tussenuit te zijn. We hebben al zoveel thuis gezeten. Maar welke reis legt je gast nou eigenlijk af? Wat maken ze mee in de weg naar hun ultieme avond uit? Wat gaat goed en wat kan beter? We gaan samen op onderzoek uit, zodat je jouw gast een 100% horecagevoel kan bieden.

Hoe zorg je ervoor dat je blijft ontwikkelen zodat vaste gasten jou blijven vinden, en je ook nieuwe gasten kunt blijven verwelkomen?

Jouw horecazaak in beeld door de ogen van de gast? Dan moet je Maggy bellen!
Willen groeien en verbeteren in je zaak? Dan moet je Maggy bellen!
Tips en tricks op maat om de gasten blij te maken. Dan moet je Maggy bellen!
Personeel zonder ervaring in één dagdeel doorlaten groeien tot een vaste kracht? Dan moet je Maggy bellen!
Met kleine veranderingen, een groot verschil maken in de beleving van je gast?  Dan moet je Maggy bellen!

Hoe gaan we het aanpakken?

Nadat wij elkaar gesproken hebben stap ik in mijn rol als gast. Van oriënteren tot bezoeken.
We beginnen bij het begin, hoe vindbaar ben je en op welke kanalen? Ik maak een reservering en ik kom als gast bij jou in de zaak.

Mijn belevingen werk ik uit in een overzichtelijke gastreisscan. Waar blink je in uit en wat kan beter?

Een professioneel gastreisinzicht en de stappen naar het 100% horecagevoel advies kom ik aan je presenteren. In een overzicht is te zien welke stappen we aan jouw horecabedrijf gaan toevoegen, voor het 100% horecagevoel. Inclusief concrete adviezen die je zo door kunt voeren.

Waar er behoefte is kom ik training op maat geven aan jouw personeel, met de uitgangspunten die jij als horecaondernemer behartigd.

 

Voor wie is deze gastreis-analyse?

Voor jou! Als jij een horecaondernemer bent die…

  • Liefde heeft voor de gast
  • Lekker wilt blijven ondernemen en groeien
  • Tussen de gasten wilt blijven lopen
  • Verder wilt met je onderneming
  • Voor nieuwe ideeën openstaat
  • Het net even anders wilt doen
  • Behoefte heeft aan uitbreiding
  • Geld wilt verdienen

Wat kost het 100% horecagevoel traject?

Tijdens dit uitgebreide traject ga ik als gast bij jou langs, en kom ik terug met inzicht in jouw gastreis. Een professioneel gastreisinzicht en de stappen naar het 100% horecagevoel advies kom ik aan je presenteren. In een overzicht is te zien welke stappen we aan jouw horecabedrijf gaan toevoegen, voor het 100% horecagevoel. Inclusief concrete adviezen die je zo door kunt voeren.

Jouw investering hierin is € 585,- excl. BTW.
Hoeveel omzet kan je meer maken per dag, wanneer jouw gasten 10% tevredener de deur uitlopen?

"Aan Maggy kan je de organisatie van een event of in ons geval het verder ontwikkelen van een inspiratiecentrum toe vertrouwen. Het professionaliseren van het concept is haar gelukt. De lat is echter nooit bereikt en ze streeft altijd naar beter. Dat siert haar. Naast dit alles is ze fijn in contact en zal ze altijd oog houden voor collega’s en samenwerkende partijen. Een zekerheid die ik zeer aanbeveel. Gelukkig ben je een van ons!"

Dave Pennewaard

Wat een fijne collega is Maggy toch. In 2022 hebben wij haar gevraagd om ons te helpen met diverse operationele taken bij de Horecava. Helaas ging deze toen niet door. Wat wel door ging was de fijne samenwerking met Maggy. Ze weet binnen no-time hoe de paden lopen binnen een bedrijf. Ze is ontzettend gemotiveerd en past goed binnen ons team. Ze heeft niet de makkelijkste projecten gekregen, maar pakte alles op met een ontzettend goed oog voor detail en wist goed te schakelen met zowel exposant als leveranciers. Ik hoop haar volgende editie weer aan te sluiten bij ons Operations team binnen de Horecava. Dat zegt denk ik genoeg.

Jacky Steffens

"Een vrouw met verstand van zaken. Snel en denkt mee!"

Rixt Müller

"Ik ken Maggy als een professioneel organisatietalent. Zij is met haar kennis van zaken, doorzettingsvermogen en enthousiasme een aanwinst voor ieder bedrijf."

Verenice Vandewall