Geplaatst op: 14 april 2023

Hoe jij Konings- en Bevrijdingsdag tot een succes maakt

Op dagen als Konings- en Bevrijdingsdag kun jij altijd extra uitpakken. Vandaag deel ik enkele van mijn favoriete tips om jouw feestje(s) tot een succes te maken!

Promotie

Ben je van plan om het groots aan te pakken? Begin dan zo snel mogelijk met het promoten van jouw zaak en feest. Begin laagdrempelig: maak een evenemant aan op Facebook. Deel wat informatie op Instagram in je stories (vergeet geen speciale highlight ervoor te maken) en maak ook een goede feedpost (eventueel met wat advertentietegoed er op). Wil je het naderhand wat grootser aanpakken? Laat posters en flyers drukken. De posters kunnen prima in jouw zaak opgehangen worden en flyers kun je gemakkelijk in de omgeving uitdelen.

Vergunningen

Voor veel activiteiten die je buiten je zaak wil organiseren zijn er vergunningen nodig. Regel je vergunningen dus goed. Zoek uit welke vergunningen je nodig hebt voor wat je in gedachten hebt. Wil je een buitenbar/tap of live muziek? Ga dan even na bij de gemeente wat de juiste gang van zaken is.

Bonus tip: zoek uit welke vergunningen nodig zijn vóór je begint met je feest plannen.

Opvallen

Zorg ervoor dat je zaak opvalt. Wanneer de zon schijnt en het lekker weer is willen de bezoekers van jou evenement natuurlijk lekker buiten vertoeven. Zorg voor voldoende zitplaatsen, een gemakkelijk bereikbare bar, voldoende personeel (in opvallende kleding) en last but nog least: zorg voor passende decoraties waardoor je terras/zaak extra opvalt.

Inkoop

Het is de nachtmerrie van elke ondernemer: je inkoop is niet on point en je zit zonder bekers, biervaten of wijn. Zorg ervoor dat alles wat je nodig hebt ruim aanwezig is.

Bonus tip: Ga ruim op tijd aan de slag met de inkoop regelen. Als je er de ruimte voor hebt kun je er nog snel mee beginnen. Hoe eerder jij begint met inkopen, hoe groter de kans is dat je nog wat toffe aanbiedingen en acties mee kunt pakken.

Wist je dat ik veel ervaring heb op het gebied van eventmanagement? Mocht je hulp kunnen gebruiken bij het organiseren of promoten van jou evenement, stuur dan een bericht via deze link.

Volg je mij al op Instagram? Hier deel ik tweemaal per week tips en informatie voor horecaondernemers!