Geplaatst op: 26 oktober 2022

Personeel behouden ten tijde van personeelstekort

Personeel is momenteel schaars, het is dus extra belangrijk om jouw horecatoppers te behouden. Vandaag deel ik tips over personeel behouden ten tijde van personeelstekorten.

Zorg voor een goede werksfeer

Het klinkt misschien wat voor de hand liggend, maar het is nu eenmaal zo. Wanneer de sfeer op het werk goed is, zullen mensen blijven. Als werkgever kun je een fijne sfeer creëeren door te zorgen voor plek waar je open en eerlijk tegen elkaar kunt zijn. Ook is het als werkgever belangrijk om open te staan voor feedback.

Realiseer doorgroeimogelijkheden

Samen met het personeel kijken naar waar jullie heen willen is essentieel. Kijk samen welke trainingen eventueel relevant zijn en geef je personeel extra verantwoordelijkheden. Wanneer iemand uit het team een training of cursus gedaan heeft, kun je deze topper direct extra taken geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan meer verantwoordelijkheid in de vorm van inkopen, roosters opstellen, etc.

Wees flexibel

In de horeca zijn flexibele werktijden niet altijd even goed te realiseren, maar probeer hier toch een weg in te vinden, voor veel werknemers is dit echt een pré. Geef je personeel zoveel mogelijk eigen verantwoordelijkheid m.b.t het maken van een rooster en het inplannen van vrije momenten.

Faciliteer een gezonde werkomgeving

Fysieke en mentale gezondheid zijn belangrijk. Zorg ervoor dat je personeel toegang heeft tot gezonde maaltijden wanneer ze aan het werk zijn, zorg dat de ruimte waar gewerkt wordt prettig is en kijk eventueel of er mogelijkheden zijn tot korting op sportfaciliteiten.

Heb je nu hulp nodig met wat team-bonding, dan ben ik altijd beschikbaar om te helpen met het plannen van het perfecte uitje voor jouw team. Neem gelijk contact met mij op als je hulp nodig hebt. Je kunt me ook altijd volgen op Instagram voor meer tips en tricks.