Geplaatst op: 22 augustus 2023

5 Manieren om ChatGPT te gebruiken voor jouw restaurant

ChatGPT is een trending topic. De laatste maanden kun je er eigenlijk niet meer omheen. Het is enorm breed inzetbaar voor allerlei branches en ondernemingen en vandaag vertel ik jou 5 manieren om ChatGPT te gebruiken voor jouw restaurant.

5 Manieren om ChatGPT te gebruiken voor jouw restaurant

Bedenk nieuwe, creatieve menu’s

Creëer toffe, creatieve en smakelijke menu’s door slim gebruik te maken van ChatGPT. Je kunt met ChatGPT verschillende menu suggesties genereren door deze robot wat informatie te geven over je restaurant.

Gebruik deze ChatGPT input: “Bedenk menu ideeën voor een restaurant dat [land/soort eten] serveert en suggereer creatieve smaakcombinaties en namen voor gerechten”

Extra tip: Je kunt ook aan je input toevoegen welke ingrediënten of smaken je graag in je menu wilt verwerken. Op deze manier kun je menu’s/ideeën genereren die perfect bij het seizoen passen.

Genereer reacties op klachten van klanten

Natuurlijk kom je online weleens een slechte review tegen of heb je een klant die niet tevreden was. ChatGPT kun je perfect gebruiken om een passende reactie te genereren.

Gebruik deze ChatGPT input: “Bedenk een reactie op deze restaurant recensie en zorg ervoor dat het beleefd en professioneel klinkt met oplossing passend bij het probleem van de gast: [plak hier de recensie]”

Social media post bedenken

Social media is belangrijk, maar je hebt vast niet altijd tijd om content voor je social media kanalen te bedenken. ChatGPT kan gemakkelijk content voor je bedenken, het enige wat je nog moet doen is er passende afbeeldingen bij regelen.

Gebruik deze ChatGPT input: “Bedenk social media posts voor mijn [soort restaurant] passende bij een foto van [gerecht/soort foto/etc] en zorg dat het creatief is en mensen uitnodigd te reageren middels een call to action”

Omschrijvingen van gerechten genereren

Wanneer je wel de namen van gerechten weet maar niet hoe je het wil omschrijven kun je ook gebruik maken van ChatGPT.

Gebruik deze ChatGPT input: “Bedenk een omschrijving van het gerecht [naam gerecht] met [ingrediënten]”

Vacatureteksten schrijven

Het is gewoon niet het leukste klusje; vacatures schrijven. Je kan het uitbesteden of je laat ChatGPT het doen.

Gebruik deze ChatGPT input: “Schrijf een vacaturetekst voor een souschef voor [soort restaurant]”

Extra tip: Laat ChatGPT de opzet maken en pas deze vervolgens aan zodat het wel de juiste tone-of-voice heeft.