Geplaatst op: 7 juli 2022

Vijf tips voor meer gasten in jouw horecazaak

Natuurlijk wil jij meer gasten in je zaak hebben. Ik deel vandaag vijf tips voor meer gasten in jouw horecazaak. De tips zijn laagdrempelig en makkelijk uit te voeren. Laat je me weten of het werkt?

Behind the scenes

Zet je social media effectief in om je (vaste) gasten mee te nemen ‘behind the scenes’. Mensen zijn nieuwsgierig, houden van gluren en door je zaak te filmen, mise-en-place te laten zien en je personeel voor te stellen krijgen mensen direct een band.

Zoek contact met je (vaste) gasten

Tijdens de pandemie heb je misschien wel gegevens van gasten verzameld na reserveringen. Steek eens wat tijd in het maken van persoonlijke uitnodigingen die je kunt mailen. Stuur bijvoorbeeld een preview van de nieuwe kaart, een foto van een nieuw gerecht, een uitnodiging voor een speciale borrel – zo val je extra op én trek je meer gasten aan.

Online reserveringen

Alles gaat tegenwoordig digitaal. Maak het je gasten makkelijk en zorg op je website voor de optie om digitaal te reserveren. Met de juiste integraties kunnen gasten ook via o.a. Facebook en Instagram reserveren, hoe makkelijker het reserveren is, hoe sneller gasten dit doen.

Deel een speciale kortingsactie

Kortingen zijn niet uniek en je moet er ook echt spaarzaam mee omgaan, deel de bonnen/acties niet op je Instagram of Facebook, maar mail ze naar het bestand met emailadressen van (vaste) gasten. Je gasten voelen zich én speciaal omdat niet iedereen zo’n bon heeft én dit moedigt aan weer een keer op het terras van jouw zaak te bivakkeren.

Verspreid je menukaart

Dat er op de bar en tafeltjes menukaarten liggen spreekt voor zich, maar heb je er weleens aan gedacht om je menukaart ook buiten je zaak te verspreiden?  Maak visueel aantrekkelijke flyers, zorg ervoor dat je potentiële gasten trek krijgen van het menu en zie hoe mensen neerstrijken in je zaak. Je kunt je flyers bijvoorbeeld via de post versturen of de ‘old school’ manier: laat een of twee van je medewerkers in de buurt flyers uitdelen.

Misschien denk je nu: ‘Nou Maggy, dat is allemaal leuk en aardig, maar ik heb hier helemaal geen tijd voor” – dat is geen enkel probleem, want je hebt mij! Ik kan je bij bovenstaande punten helpen en er voor zorgen dat dit allemaal uitgewerkt wordt. Je hoeft alleen maar even te bellen of mailen. Spreek ik je snel?

Vond je dit artikel nuttig? Op mijn Instagram deel ik nog veel meer tips.